IMANI BEPAALT ryan leslie is underrated

IMANI BEPAALT Ryan Leslie is underrated

Ik wil het vandaag met jullie hebben over Ryan Leslie. Een producer die nauwelijks tot nooit wordt genoemd. Een producer die basically verantwoordelijk is voor Cassie’s whole career, but y’all won’t give my man his props? Shit. I WILL.

Zoals je gewend bent, I like to start things off with a little anecdote. So here it goes. In een tijd waar cd’s volop werden gekocht en streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music slechts een idee waren, kwam ik aanraking met Ryan Leslie. Ik moet ergens tussen de 12 en 15 zijn geweest, want ik had nog niet genoeg geld om mijn eigen cd’s te kopen. Ik verkreeg deze dan op twee manieren. Of ik smeekte mijn broer om cd’s voor mij te branden. Of, als hij weigerde, I would resort to stealing the cd’s he already owned – yours truly was a bad girl way before Rihanna was. Ik weet nog precies welke vijf cd’s ik ongevraagd heb kunnen bemachtigen:

  1. Clipse – Hell Hath No Fury
  2. P!nk – Can’t Take Me Home
  3. Missy Elliott – Under Construction
  4. DAY26 – DAY26
  5. Ryan Leslie – Ryan Leslie


Deze van Limewire afkomstig meesterwerk was een van mijn beste vondsten. Zijn self-titled album, volledig geschreven, gearrangeerd en geproduceerd door de beste man, doesn’t get enough credits. Ik heb het al eerder gehad over producers waarbij albums die zij voor zichzelf produceren tegenvallen (lees: Timbaland en The Neptunes), maar bij Ryan Leslie is dit niet het geval. Elke track sounds like God was in the studio too.

Favorites: “Diamond Girl”, “Valentine”, “Just Right”, “How It Was Supposed To Be”, “Irina”, “Shouldn’t Have To Wait”

ME & U
Hoewel zijn self-titled album een prachtig project was vol met tracks die in mijn ogen allemaal hit-material waren, krijgt hij meer echt recognition voor het produceren en schrijven van de track “Me & U” van Cassie. Fun fact: ik heb op de basisschool meegedaan aan een talentenjacht met een choreografie op dit nummer. Needless to say, that didn’t work out as I am a writer and not a dancer. Deze hit was de start van haar carrière als r&b songstress. Een carrière fueled by the production and writing skills of R Les.


SUPERPRODUCER
Ik gaf al eerder aan dat hij een meesterproducer is. Ik denk dat de reden is dat hij niet wordt genoemd met een Kanye of Timbaland te maken heeft met het feit dat hij niet al te veel hits op zijn naam heeft. Wat jammer is, want wat hij allemaal heeft gedaan is feilloos. Daarom voel ik mij geroepen om wat licht te schijnen op deze man. Cause if the industry won’t, you bet your sweet ass IMANI SIGOURNEY will. Ter afsluiting, one of my favorites. Of course, courtesy of the multifaceted genius that is Ryan Leslie: Cheri Dennis’ “I Love You”.

SHARE

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IMANI BEPAALT___

IMANI BEPAALT 2009 was TopNotch prime

IMANI BEPAALT 2009 was TopNotch’ prime

Het jaar is 2009. De hiphopscene in Nederland is in haar prime. Er bloeien een aantal nieuwe rappers op onder platenlabel TopNotch. Rappers die TopNotch’ merk waarborgde als vaandeldrager wat betreft hiphop in Nederland.

LEES VERDER »
IMANI BEPAALT missy elliott is underrated

IMANI BEPAALT Missy Elliott is underrated

Missy is verantwoordelijk voor heel wat gems en ze krijgt nog steeds niet de credits die ze verdient. That gonn’ end today. Laat me jullie vertellen waarom Missy de koning der koningen is and y’all gonn’ start putting some respect on her name.

LEES VERDER »
IMANI BEPAALT flinke namen is underrated

IMANI BEPAALT Flinke Namen is underrated

Flinke Namen. Een naam wat gewicht draagt en enige verwachting met zich meebrengt. Tevens de naam van rapformatie bestaande uit Murth, The Flexican, Fit en Sef. Een groep dat niet alleen mijn volledige aandacht had, maar ook mijn volledige hart.

LEES VERDER »

OOK LEUK

IMANI REVIEWT Big Sean Detroit 2

IMANI REVIEWT Big Sean ‘Detroit 2’

Ik kan mij niet de laatste keer herinneren dat ik een album heb beluisterd, with more than 12 songs, without skipping a song or getting bored. Big Sean made it happen though! Detroit 2 is in a league of its own. Man, maybe album of the year?

LEES VERDER »
IMANI OVER rappers als onze saviors

IMANI OVER rappers als onze saviors

Artiesten worden aanbeden. De hemel in geprezen. Verafgood zelfs. Alles wat ze doen wordt door de media op de voet gevolgd. Elke misstap wordt vergroot en gedeeld met het publiek. Zeker als het gaat om hoe ze bewegen in tijden van nood. Let me say one thing: these rappers ain’t gonna save us and quite frankly… it’s not their job to do so. Hear me out.

LEES VERDER »
IMANI SIGOURNEY © 2020