IMANI OVER haar onorthodoxe introductie met ATCQ

IMANI OVER haar onorthodoxe introductie tot ATCQ

Vandaag is het 30 jaar geleden dat ATCQ debuteerde met het album People’s Instinctive Travels and the Paths of Rhythm. Waar het voor de gemiddelde fan ook hier begon, kent mijn queeste naar adoratie voor de groep een ander startpunt.


WHEN I WAS 17
De eerste keer dat ik over de groep hoorde was ergens begin 2000’s. MTV had toen een show “When I Was 17” waar celebrities vertelde over what they were up to when they were 17. Elke aflevering stond in het teken van drie artiesten. Dit keer was het onder andere Pharrell and two others I don’t remember. Hij gooide de naam ATCQ als één van zijn vele inspiraties. Ik weet nog dat hij het voornamelijk had over de track “Bonita Applebum”. Ik heb dat nummer toen beluisterd and I loved it immediately.

WE GOT IT FROM HERE… THANK YOU 4 YOUR SERVICE
Het bleef daarna wat betreft ATCQ bij mij toen voornamelijk bij de hits, niks trok mij om echt te duiken in de discografie. That all changed rond het einde van 2016, begin 2017 nadat ze de laatste tape dropte We got it from Here … Thank You 4 Your service. Ik begreep eindelijk alle lof en lobi die ze kregen. Deze lobi kwam nu ook van mijn kant. Ik zou liegen als ik zei dat die Kanye feature op dat album ook niet een kleine rol heeft gespeeld. I had the album on repeat for days and if I had the physical copy, it would’ve been scratched the way I bumped the shit out of it. Dit album is een prachtige afsluiting van een prachtig carrière. Should’ve won a Grammy, but we already know dat Grammy’s geen gewicht meer dragen.


Voordat ik mezelf toevoegde aan de grote groep ATCQ fans, was ik me al bewust van ATCQ’s impact, due to the hiphop heads around me praising them, maar zoals ik al zei trok niks mij om uit te zoeken wat deze impact precies inhield. In the early days of 2017, I decided I wanted to delve more into the subject hiphop and expand my knowledge, omdat – zoals vaker aangegeven – mijn kennis toen voornamelijk gelimiteerd was tot Kanye’s discografie.

ATCQ X VANS
Mijn queeste naar hiphop expertise begon met het aanschaffen van boeken en het bekijken van documentaires. One of these documentaries being “Beats, Rhymes & Life: The Travels of A Tribe Called Quest” een documentaire over de groep. Na het checken van deze 97-minuten durende documentaire, that was it. Dagenlang heb ik alleen maar ATCQ geluisterd. Ik begon vanaf het laatste album, want deze was recent gedropt en maakte veel geluid op social media. Daarnaast kwam, om deze release te droppen, ook een collab met Vans. Deze slip-ons waren uitverkocht in mijn maat, so I copped them in a size bigger. Tot op heden heb ik ze niet gedragen, ergens ook omdat het een sentimentele waarde heeft. Voor iemand anders is dit slechts een patta, maar voor mij is dit een tastbaar overblijfsel van mijn introductie tot ATCQ en daarbij mijn eerste formele kennismaking met de cultuur.

SHARE

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

screengrab notorious big - juicy

IMANI OVER hiphop’s fascinatie voor overleden rappers

Van alle dingen die zijn voortgekomen uit de pandemie, is Verzuz mijn favoriet. Vrijwel elke battle is pure nostalgie. Je girl was fan. I was all here for it, until it was brought to my attention dat Swizz Beatz en Timbaland, de oprichters van Verzuz, eraan denken om een Biggie versus Tupac te organiseren. Wanneer laten wij hen die zijn heengegaan eens een keertje met rust?

LEES VERDER »
IMANI OVER rappers als onze saviors

IMANI OVER rappers als onze saviors

Artiesten worden aanbeden. De hemel in geprezen. Verafgood zelfs. Alles wat ze doen wordt door de media op de voet gevolgd. Elke misstap wordt vergroot en gedeeld met het publiek. Zeker als het gaat om hoe ze bewegen in tijden van nood. Let me say one thing: these rappers ain’t gonna save us and quite frankly… it’s not their job to do so. Hear me out.

LEES VERDER »

OOK LEUK

IMANI REVIEWT Pusha T ‘It’s Almost Dry’

Met éen van de sterkste marketingstrategieën van dit jaar: Sick ass single “Diet Coke” met de “Flava In Ya Ear” homage, een dikke distrack in samenwerking met Arby’s naar Mc Donald’s (Mc Donald’s, give the man his money!) en een listening party aka “Cokechella” tijdens Coachella – it’s only right that I get back in my review bag.

LEES VERDER »
screengrab notorious big - juicy

IMANI OVER hiphop’s fascinatie voor overleden rappers

Van alle dingen die zijn voortgekomen uit de pandemie, is Verzuz mijn favoriet. Vrijwel elke battle is pure nostalgie. Je girl was fan. I was all here for it, until it was brought to my attention dat Swizz Beatz en Timbaland, de oprichters van Verzuz, eraan denken om een Biggie versus Tupac te organiseren. Wanneer laten wij hen die zijn heengegaan eens een keertje met rust?

LEES VERDER »
IMANI REVIEWT Big Sean Detroit 2

IMANI REVIEWT Big Sean ‘Detroit 2’

Ik kan mij niet de laatste keer herinneren dat ik een album heb beluisterd, with more than 12 songs, without skipping a song or getting bored. Big Sean made it happen though! Detroit 2 is in a league of its own. Man, maybe album of the year?

LEES VERDER »
IMANI SIGOURNEY © 2020