IMANI REVIEWT sef el salvador

IMANI REVIEWT Sef ‘El Salvador’

Ik heb het al gehad over Flinke Namen. As much as I liked them, moet ik eerlijk zeggen dat na de split, ik ze als individuele artiesten nauwelijks gecheckt heb. Dat is op Sef na. “De Leven” en “Wakker” hebben in huize Imani zeker nog airplay gehad.

Dus toen mijn broer mij een clip stuurde van Sef’s liveoptreden bij NPO’s M (which sounded beautiful AF, by the way), wist ik dat ik het album van Sef moest beluisteren. It wouldn’t sit right in my nostaligic heart if I didn’t.

El Salvador opent met het nummer “Niks Missen” – een van mijn favorieten, which is basically a for FOMO, if it had a soundtrack that is. Ironisch. Zeker nu, since everything is canceled en de optie om iets te missen niet eens aanwezig is.


Een van de uitstekers is “Mattenklopper”. “Mattenklopper” heeft qua productie iets weg van een Missy/Timbo collab, maar ergens ook iets trappy. Klinkt logisch sinds hij af en toe Atlanta referenced en de trap-capital’s eigen André 3000 ook even noemt.

Hoe “Mattenklopper” klinkt als iets wat makkelijk in de club gedraaid kan worden, is “Oceaan” op z’n beurt weer de perfecte zondagochtend muziek. Helemaal vergezeld met de klanken van Gerson Main. You know yours truly loves her some versatility.

Als ik het album met één woord moet omschrijven is het oprecht. In nummers zoals “Weet ik Veel”, “Wat Nog Meer?” en “Secondelijm” laat Sef ook horen dat hij net zoals is als jij en ik. Geen façade, geen beeld dat hij probeert te creëren. Gewoon authentiek en oprecht Sef.

Op het 16-tracks-tellend project weet Sef je aandacht te behouden door middel van veelzijdigheid. Doordat je niet weet welke sound je staat te wachten zodra de laatste seconden van de huidige track aftikken, blijf je geboeid. Al langer dan een decennium in de game en nog steeds een mooie plaat uitbrengen wat het luisteren waard is, waarbij je trouw blijft aan jouw stijl – geen verloochening, i¬s niet voor iedereen weggelegd. Sef maakt het waar, though.

Favorites: “Niks Missen”, “Mattenklopper”, “Weet Ik Veel”, “Mekka” en “Wat Nog Meer?”.

SHARE

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IMANI REVIEWT___

IMANI REVIEWT Big Sean Detroit 2

IMANI REVIEWT Big Sean ‘Detroit 2’

Ik kan mij niet de laatste keer herinneren dat ik een album heb beluisterd, with more than 12 songs, without skipping a song or getting bored. Big Sean made it happen though! Detroit 2 is in a league of its own. Man, maybe album of the year?

LEES VERDER »
IMANI REVIEWT DVSN ‘A Muse In Her Feelings’

IMANI REVIEWT DVSN ‘A Muse In Her Feelings’

I’ve been slacking. Hard. Dus toen een van m’n vriendinnen aan het raven was over het nieuwe album, realiseerde ik me dat die hele release me voorbij is gegaan. Ik heb nu eindelijk de tijd genomen om this masterpiece te beluisteren. Let me tell you…

LEES VERDER »

OOK LEUK

IMANI REVIEWT Big Sean Detroit 2

IMANI REVIEWT Big Sean ‘Detroit 2’

Ik kan mij niet de laatste keer herinneren dat ik een album heb beluisterd, with more than 12 songs, without skipping a song or getting bored. Big Sean made it happen though! Detroit 2 is in a league of its own. Man, maybe album of the year?

LEES VERDER »
IMANI OVER rappers als onze saviors

IMANI OVER rappers als onze saviors

Artiesten worden aanbeden. De hemel in geprezen. Verafgood zelfs. Alles wat ze doen wordt door de media op de voet gevolgd. Elke misstap wordt vergroot en gedeeld met het publiek. Zeker als het gaat om hoe ze bewegen in tijden van nood. Let me say one thing: these rappers ain’t gonna save us and quite frankly… it’s not their job to do so. Hear me out.

LEES VERDER »
IMANI SIGOURNEY © 2020