IMANI REVIEWT Ella John ‘Bagga/Drugga’

IMANI REVIEWT Ella John ‘Bagga/Drugga’

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met Ella John was toen ik haar Red Bull sessie voorbij zag komen. Ik was zwaar onder de indruk and I’ve been following her ever since. “Bagga” is een track die zij al een tijdje heavy aan het previewen was. Na lang teasen was 18 februari the day. Yours truly gave it a listen.

Het was in het begin even wennen om de visuals met de track te connecten. Het verhaal wat ik in de eerste instantie schetste van het nummer komt niet overeen met het verhaal van de video. Gezien het feit dat zowel het nummer als de video op zichzelf sterk zijn, kan hier overheen gekeken worden. De storyline van “Bagga” is almost movielike. Waar de populairste femcees hun video’s vooral verkopen onder het mom van ‘sex sells’ – and ain’t nothing wrong with that – is Ella John’s video a breath of fresh air.

Op de dag van dropte ze niet alleen “Bagga”, maar ook “Drugga”. Ook deze track kreeg de video treatment – verenigd met “Bagga” in een 296 seconden durende minifilm. Het mooiste hiervan is dat “Drugga” picks up where “Bagga” left off. Waar clips vroeger eindigde met ‘To be continued…’ en het nog maar de vraag was of die sequel ooit kwam, maakt Ella John het waar.

Ik waardeer het feit dat Ella John ervoor gekozen heeft om beide tracks in een video te plaatsen en hiermee haar veelzijdigheid laat zien. Waar “Bagga” wat rauwer is, weet ze met “Drugga”, met hulp van minimale zang, toch een andere, wat gevoelige kant te laten horen.

Dit contrast is ook te zien als we kijken naar de video. Ze mag dan wat zachter klinken in “Drugga”, de video allesbehalve zacht en gevoelig. Elke guy die op d’r pad komt en in de weg staat tussen haar en haar loot wordt uit de weg geruimd. HERE FOR IT.

I said it once and I’ll say it again: Ella John behoort tot de top femcees van Nederland.

SHARE

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IMANI REVIEWT___

IMANI REVIEWT Big Sean Detroit 2

IMANI REVIEWT Big Sean ‘Detroit 2’

Ik kan mij niet de laatste keer herinneren dat ik een album heb beluisterd, with more than 12 songs, without skipping a song or getting bored. Big Sean made it happen though! Detroit 2 is in a league of its own. Man, maybe album of the year?

LEES VERDER »
IMANI REVIEWT DVSN ‘A Muse In Her Feelings’

IMANI REVIEWT DVSN ‘A Muse In Her Feelings’

I’ve been slacking. Hard. Dus toen een van m’n vriendinnen aan het raven was over het nieuwe album, realiseerde ik me dat die hele release me voorbij is gegaan. Ik heb nu eindelijk de tijd genomen om this masterpiece te beluisteren. Let me tell you…

LEES VERDER »

OOK LEUK

IMANI REVIEWT Big Sean Detroit 2

IMANI REVIEWT Big Sean ‘Detroit 2’

Ik kan mij niet de laatste keer herinneren dat ik een album heb beluisterd, with more than 12 songs, without skipping a song or getting bored. Big Sean made it happen though! Detroit 2 is in a league of its own. Man, maybe album of the year?

LEES VERDER »
IMANI OVER rappers als onze saviors

IMANI OVER rappers als onze saviors

Artiesten worden aanbeden. De hemel in geprezen. Verafgood zelfs. Alles wat ze doen wordt door de media op de voet gevolgd. Elke misstap wordt vergroot en gedeeld met het publiek. Zeker als het gaat om hoe ze bewegen in tijden van nood. Let me say one thing: these rappers ain’t gonna save us and quite frankly… it’s not their job to do so. Hear me out.

LEES VERDER »
IMANI SIGOURNEY © 2020