IMANI REVIEWT DVSN ‘A Muse In Her Feelings’

IMANI REVIEWT DVSN ‘A Muse In Her Feelings’

I’m not even gonna lie, I’ve been slacking. I don’t wanna blame it on this pandemic… but I’m gonna blame it on this pandemic. Alles ging langs mij heen and that includes releases. Dus toen me girl Goldiie me FaceTimede to talk about this masterpiece that is DVSN’s new album, I realized dat heel die release mij voorbij is gegaan.

As a true day one DVSN fan – I was at their concert in Paradiso en de hype man begon t-shirts te gooien and you bet yo’ sweet ass my ass jumped like I was posing for the Jordan logo and snatched one – kan dit niet door de beugel. Dus ik heb eindelijk m’n tijd genomen om het te beluisteren and let me tell you… she wasn’t lying. The album is GOOD.

De eerste track already had me feeling some kind of way. “No Good” gaat over reflecting on relationships en de conclusie trekken dat liefde misschien niet voor jou. Dat gepaard met het eind dialoog dat hierop ingaat en uitwijdt over bindingsangst en moeite hebben met jezelf openstellen in relaties. THIS IS ME. Het feit dat this hits home so hard zorgt ervoor dat dit nummer mij gelijk al grijpt. Na dit nummer had ik al een idee that I’d be in for a ride, and boy… I was right.

Hoe DVSN zich prima staande weet te houden zonder features – wat ze ook bewijzen op de voorgaande albums SEPTH 5TH en Morning After, hebben de bijdrages van o.a. Jessie Reyez, PARTYNEXTDOOR, Future, Snoh Aalegra en Buju Banton een ware toegevoegde waarde. Dit zijn vrij uiteenlopende namen, maar in elke track merk dat je er een balans is. En je hoort nog steeds dat het om een DVSN track gaat.


Een mooi voorbeeld is “No Cryin”. Waar DVSN’s Daniel Daley het heeft over verlaten van z’n woman en encouraging dingen zegt zoals “Girls night, get your bounce back / Trust me, you’ll be alright” komt Future in his toxic ways met lines zoals “Girl, you know I ain’t got no love for you, no mercy on a freak”. Waar deze track makkelijk een track had kunnen zijn about being heartless, is het mooi om te horen dat DVSN stays true to their woman-loving ways. Nja, contrast moet er zijn toch?

A Muse In Her Feelings couldn’t be a more fitting title. Elke track narrates the story of women and the ways the feel surrounding topics love and heartbreak beautifully. This is nothing new, maar het feit dat dit wordt gedaan door een man is noemenswaardig. Daarnaast op tracks zoals “Greedy” zet hij de vrouw ook weer op een pedestal vanuit de mam. Gotta love it.

Hoe DVSN vooral bekend staat om their slow, synthesized, dreamy sound, merk je dat zie hier met andere sounds hebben geflirt zoals jersey en reggae, waardoor dit album meer tracks bevat die makkelijk in de club gedraaid kunnen worden. And I love it. Big Time. A Muse In Her Feelings is een prachtige toevoeging aan hun already sterke discografie.

Favorites: “No Good”, “Friends”, “Courtside”, “No Cryin”, “Dangerous City”, “Greedy” en “Between Us”.

SHARE

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IMANI REVIEWT___

IMANI REVIEWT Big Sean Detroit 2

IMANI REVIEWT Big Sean ‘Detroit 2’

Ik kan mij niet de laatste keer herinneren dat ik een album heb beluisterd, with more than 12 songs, without skipping a song or getting bored. Big Sean made it happen though! Detroit 2 is in a league of its own. Man, maybe album of the year?

LEES VERDER »
IMANI REVIEWT DVSN ‘A Muse In Her Feelings’

IMANI REVIEWT DVSN ‘A Muse In Her Feelings’

I’ve been slacking. Hard. Dus toen een van m’n vriendinnen aan het raven was over het nieuwe album, realiseerde ik me dat die hele release me voorbij is gegaan. Ik heb nu eindelijk de tijd genomen om this masterpiece te beluisteren. Let me tell you…

LEES VERDER »

OOK LEUK

IMANI REVIEWT Big Sean Detroit 2

IMANI REVIEWT Big Sean ‘Detroit 2’

Ik kan mij niet de laatste keer herinneren dat ik een album heb beluisterd, with more than 12 songs, without skipping a song or getting bored. Big Sean made it happen though! Detroit 2 is in a league of its own. Man, maybe album of the year?

LEES VERDER »
IMANI OVER rappers als onze saviors

IMANI OVER rappers als onze saviors

Artiesten worden aanbeden. De hemel in geprezen. Verafgood zelfs. Alles wat ze doen wordt door de media op de voet gevolgd. Elke misstap wordt vergroot en gedeeld met het publiek. Zeker als het gaat om hoe ze bewegen in tijden van nood. Let me say one thing: these rappers ain’t gonna save us and quite frankly… it’s not their job to do so. Hear me out.

LEES VERDER »
IMANI SIGOURNEY © 2020